miercuri, 24 februarie 2016



Sculptoplastics sarută fetele, dar și băieții!

sau

Dragobetele, sărbătoarea înnoirii firii..


       Nu am interacționat de mult timp pe această platformă de comunicare dar, Ladies and Gentlemen,  primăvara este aproape și luna lui Faurar este pe sfarșite, astăzi este ziua în care păsările iși fac cuiburi iar tinerii”ochi dulci”, este ziua care în care se îmbină începutul cu sfârşitul – începutul unui nou anotimp şi al reînsufleţirii naturii, dar și sfârşitul iernii și a unei lungi hibernări.
      Dragobetele aduce în vremurile noastre gânduri ce fac legătura cu un nou an roditor, cu înnoirea firii, cu o primăvară ce se doreşte a fi propice pentru a ne simți frumoși. Fiind prin excelenţă o sărbătoare a fertilităţii, fiind ziua constituirii perechilor, atât pentru păsări, care îşi fac noi cuiburi sau le repară pe cele vechi, cât şi pentru oameni. Astfel băieţii încearcă să intre în graţiile fetelor pe care le admiră, Dragobetele fiind o sărbătoare a îndrăgostiţilor, de aici şi expresia “Dragobetele sărută fetele”. 
În vremuri de demult exista obiceiul ca fetele tinere necăsătorite să strângă zăpada rămasă pe alocuri, zăpada cunoscută drept “zăpada zânelor”. Apa rezultată prin topire era considerată ca având proprietăţi magice în iubire şi în descântecele de iubire, dar şi în ritualurile de înfrumuseţare. Se credea că această zăpadă s-a născut din surâsul zânelor. Fetele îşi clăteau chipul cu aceasta apă pentru a deveni la fel de frumoase şi atrăgătoare ca şi zânele. În această zi, fetele trebuie să se întâlnească cu persoane de sex masculin. Altfel nu vor avea deloc parte de iubire de-a lungul întregului an.
     Pe langă soarele și florile pe care primăvara ni le aduce atît de darnică, ne înconjoară și cu un sentiment de eliberare. Iarna s-a dus, vin zilele calde și trebuie să simțim că strălucim în razele soarelui. Odată cu venirea primăverii ne arătăm adevărata frumusețe.

Prin acest mesaj vreau să vă doresc ca libertatea primăverii să vă surprindă frumoși și radioși ca niște flori! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu